Medeni hukuk, hayatımızın pek çok alanını etkilemesi sebebiyle oldukça önemli bir hukuk dalıdır. Evlilik öncesi yapılması gereken sözleşmelerden, boşanma sürecinde yapılan anlaşmazlıklara kadar birçok konuda uzman avukatlar tarafından sunulan hizmetlerle hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Aile hayatı, çocukların velayetleri, maddi kazançlar ve daha birçok konuda hukuki çözümler sunarak hayatımızı güvence altına alır. Medeni hukukun bu önemini kavramak ve zamanında desteği almak herkes için gereklidir. R. Akın hukuk hizmetleri
Medeni hukuk, hukukun en kapsamlı alanıdır ve hukuk alanları arasında en kapsamlı düzenlemeleri içerir. Aslında Medeni Kanun; Bireyler arasındaki birçok düzenlemeyi kapsayan genel bir yasadır, örneğin: B. kişisel hukuk, aile hukuku, miras hukuku ve mülkiyet hukuku. Hatta medeni hukukumuzun kaynağı olan İsviçre’de borçlar hukukuna ilişkin hükümler İsviçre Medeni Kanunu’nda dahi yer almaktadır. Bu şunu gösteriyor; Medeni hukuk, bireyler arasındaki ilişkilere ilişkin neredeyse bir çerçeve kanun gibi genel kurallar içerir.
1926 tarih ve 743 sayılı Medeni Kanun, 22 Kasım 2001 tarihinde kabul edilen, 12 Ağustos 2001 tarih ve 24607 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 4721 sayılı “Türk Medeni Kanunu” ile yürürlükten kaldırılmıştır. 4721 sayılı Kanun halen yürürlüktedir.
Türk Medeni Kanunu, kişinin doğumundan itibaren kazandığı haklardan, ölüme ve hatta ölüm sonrasına kadar mirasa ilişkin düzenlemelere kadar uzanan kapsamlı bir düzenleyici yapıyı kapsamaktadır. Bu anlamda medeni hukuk, kişilerin haklarına, yükümlülüklerine ve davranışlarına ilişkin geniş bir kurallar bütününü ortaya koymaktadır.
Kişilerin doğuştan edindikleri hakların yanı sıra; Yaş, ruh sağlığı ve çeşitli sebeplerden kaynaklanan kısıtlamalar gibi çeşitli koşullar altında hukuki işlem yapıp yapamayacakları, fiil ehliyetine sahip olup olmadıkları, reşit olma yaşına nasıl geldikleri, hangi dürüstlük ve güven görevlerini yerine getirdikleri, hakları ve ikamet, flört, evlilik ve boşanma, gayrimenkul durumlarında yükümlülükler. Medeni hukuk, insan hayatıyla ilgili birçok normun kaynağıdır, örneğin: B. Gayrimenkul edinimi, tasarruf hakkı, ölüm, ölüme bağlı tasarruflar ve sınırlamalar. ölüm halinde mirasçıların hak ve yükümlülükleri, gerçek ve tüzel kişiler arasındaki ayrım.
Eskişehir medeni hukuk bürosu R. Akın hukuk olarak, sorunlarınız, davalarınız ve dosyalarınız en kısa sürede bizzat sizinle ve gerekli yetkiler alınarak görüşülecek, fikir alışverişi ve gerekli incelemelerin ardından çözüm süreci başlatılacaktır.
Medeni hukuk aynı zamanda evlilik, boşanma ve aile içi ilişkiler gibi konuları da kapsamaktadır. Bu alan kişilerin hukuki haklarının korunmasını ve bu hakların hukuka uygun şekilde kullanılmasını sağlar.
R. Akın hukuk bürosu, medeni hukuk konularında uzmanlaşmış, özel kişiler arasındaki hukuki ilişkilerin düzenlenmesi ve bu ilişkilerin hukuka uygun olarak yürütülmesi alanında hizmet veren bir hukuk bürosudur. Büromuz ayrıca evlilik, boşanma ve aile içi ilişkiler gibi konularda da hizmet sunmaktadır. Ayrıca insanların yasal haklarının korunmasına da yardımcı oluyoruz.
Türk vatandaşları, Türk vatandaşları ve yabancılar arasındaki evlenme, nişanlanma, boşanma, nafaka yükümlülükleri, velayet, eşler arasındaki ekonomik ilişkiler, akrabalık, babalık kurma, evlat edinme, çocukların malları ve aile malları gibi konulardaki aile hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde. arasında bir protokol yapılması ve mahkeme ile müvekkillerinin taraflarından korunma;
Sayılı Medeni Kanun, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve ilgili uluslararası anlaşma ve kanun hükümleri çerçevesinde özel hayatın gizliliğine büyük bir özen ve titizlikle hizmet vermektedir.
Görevimiz size destek vermek ve gerekli mevzuat ve aile hukuku yasalarının güncellenmesini denetlemektir.
Avukat, müvekkiline hukuki konularda danışmanlık yapan kişidir. Kamu hizmeti niteliğinde olan hukuk mesleği aynı zamanda serbest meslektir.
Avukat gücünü bağımsızlığından alır. Çünkü hukuki çalışmalarında hiçbir makamdan, kurumdan veya kişiden talimat almaz. 1136 sayılı Kanun, Kanun Hükmünde Kararname ve Türkiye Barolar Birliği Meslek Kanunu, avukatlık mesleğinin icrasına ilişkin kuralları belirlemektedir.
Avukatsız adalet farklı bölge ve zamanlarda görülmüştür. Ancak hiçbir zaman adil yargılama ile avukatsız yargılamanın bir arada olduğu bir zaman ve mekan olmamıştır. Çünkü avukatın çalışması adil yargılanma hakkının temelidir.
ESKİŞEHİR Hukuki Danışmanlık ve Çözümünde En İyi Hizmet.
Bizimle iletişime geçerek randevu almayı unutmayın .